Ook dit jaar houden we filosofisch spreekuur op de Parade, het enige rondreizende theaterfestival ter wereld. In Amsterdam zitten Marlies Nadort (op de foto met mij), Nelleke Krol en Karen Fiet voor je klaar. Het filosofisch spreekuur wordt georganiseerd in samenwerking met Human.

Dit is de tekst op de website van de Parade:

Wees welkom op Het Filosofisch Spreekuur van HUMAN waar je duikt in je eigen denken en jezelf verrast met een nieuwe kijk. Stap eventjes uit de Parade-drukte en laat je door de praktisch filosofen van het Gilde van Filosofisch Practici begeleiden in een kort gesprek over een persoonlijk vraagstuk – via een deepdive in je denken over dat vraagstuk – naar een vraag die bevrijdt. Een vraag om vrijer van te worden dus. En een beetje wijzer.

Hier vind je het programma, ook voor andere steden.

Foto © Diederick Bulstra

About Dick van der Wateren

Als blogger en onderwijsauteur denk ik na over onderwijs en pedagogiek. In 2016 verscheen bij Uitgeverij Ten Brink mijn boek 'Verwondering' waarin ik een lans breek voor onderwijs op basis van vragen die leerlingen zelf bedenken. In 2020 verscheen mijn boek De Denkende Klas bij LannooCampus met praktische aanwijzingen om met leerlingen dieper te denken. Als vo-docent heb ik talentvolle en begaafde leerlingen begeleid die meer uitdaging nodig hebben, en leerlingen gecoacht met diverse problemen - onderpresteren, perfectionisme, levensvragen. Na een lang leven in het onderwijs en de wetenschap ben ik in 2017 een filosofische praktijk begonnen, De Verwondering, in Amsterdam. Daar heb ik gesprekken met volwassenen zowel als jongeren over levensvragen, zingeving, werk, studie, relaties.

Category

filosofie, Filosofisch practicus, gesprek, socratisch gesprek

Tags