Samenvatting

Met ingang van 1 september 2022 heb ik mijn tarieven verlaagd. Door de inflatie wordt alles duurder, behalve mijn praktijk. Tarieven zijn inkomensafhankelijk.

Met ingang van 1 september verander ik de tarieven van mijn praktijk. Het leven wordt duurder voor iedereen en ook mijn praktijk houdt daarmee rekening. Ik heb daarom besloten mijn tarieven voor particuliere bezoekers te VERLAGEN.

Tijdens de Parade heb ik gemerkt hoeveel mensen behoefte hebben aan een gesprek met iemand die zonder oordeel luistert en die af en toe een vraag stelt om zorgvuldig en zuiver denken op gang te brengen. Mijn collega’s en ik hebben in Amsterdam in twee zondagen ongeveer 50 mensen gesproken over vragen rond leven, zingeving, werk, liefde, de wereld, een goed mens zijn, enzovoort. Ik wil daarom de drempel voor zulke gesprekken zo laag mogelijk maken. Vandaar mijn besluit niet mee te doen met de trend.

Mijn collega Karen Fiet en ik tijdens ons filosofisch spreekuur op de Parade in Amsterdam. Foto: Elsie Vermeer, Omroep Human.

Inflatie

De huidige tarieven in mijn praktijk zijn inkomensafhankelijk, en dat blijft ook zo. Gemiddeld gaan ze ongeveer 12 % omlaag, net zoveel als de prijzen dit najaar gemiddeld omhoog gaan. Het laagste tarief is vanaf 1 september € 25. Zo kan iedereen die door de stijgende energiekosten en andere kosten van levensonderhoud in de problemen komt, zich af en toe een filosofisch gesprek permitteren.

About Dick van der Wateren

Als blogger en onderwijsauteur denk ik na over onderwijs en pedagogiek. In 2016 verscheen bij Uitgeverij Ten Brink mijn boek 'Verwondering' waarin ik een lans breek voor onderwijs op basis van vragen die leerlingen zelf bedenken. In 2020 verscheen mijn boek De Denkende Klas bij LannooCampus met praktische aanwijzingen om met leerlingen dieper te denken. Als vo-docent heb ik talentvolle en begaafde leerlingen begeleid die meer uitdaging nodig hebben, en leerlingen gecoacht met diverse problemen - onderpresteren, perfectionisme, levensvragen. Na een lang leven in het onderwijs en de wetenschap ben ik in 2017 een filosofische praktijk begonnen, De Verwondering, in Amsterdam. Daar heb ik gesprekken met volwassenen zowel als jongeren over levensvragen, zingeving, werk, studie, relaties.

Category

Filosofisch practicus, gesprek, socratisch gesprek

Tags

, , ,